JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sics startar i Västerås

Forskningsinstitutet Sics startar ett dotterbolag i Västerås för att stärka uppdragsforskningen i regionen. Helena Jerregård blir vd när verksamheten drar igång  den 1 maj.
Kistabaserade Sics – kort för Swedish Institute of Computer Science – har sedan tidigare nära relationer med exempelvis ABB och Bombardier, två företag som är väl etablerade i Västerås.

Genom att nu starta ett dotterbolag i staden vill forskningsinstitutet stärka innovationssystemet i Mälardalen. Satsningen sker i samarbete med Mälardalens högskola, dess forskningsmiljö Inbyggda System samt nätverket Automation Region.

– Sics är som en skattkista med kompetens. Sics Västerås kommer att fungera som en länk mellan Mälardalens Högskola, företag i regionen och Sics i Kista. Det blir en stor utmaning att hitta nya intressanta kopplingar mellan företag och forskning, säger Helena Jerregård, processledare för Automation Region och blivande vd för Sics i Västerås, i ett pressmeddelande.

Samtidigt som samarbetet innebär att Sics kan bidra med konkreta uppdragsforskningsprojekt, kommer det också att stärka forskningsinstitutet inom inbyggda system.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)