JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Autosar på öppenkod får 10 miljoner
Göteborgska Arccore‚ som implementerar fordonsstandarden Autosar i öppen källkod, får en investering på 10 miljoner kronor från det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform. Det sker genom en riktad nyemission.
Genom investeringen blir Fouriertransform den största enskilda minoritetsägaren med 31 procent. 3core förblir majoritetsägare med 69 procent.

Autosar är en arkitektur för mjukvarukomponenter till styrenheter i fordon. Arccore implementerar Autosar i öppen källkod, vilket är unikt.

– Arccore har under kort tid etablerat sig som en erkänd leverantör av Autosarprodukter till krävande fordonskunder, säger Johan Ekberg, vd för Arccore, i ett pressmeddelande.

Kundbasen finns för närvarande i Europa och Asien. Pengarna ska användas för en internationell expansion och för att snabba upp produktutvecklingen.

Arccore grundades 2009 av fem personer med bakgrund bland annat i Enea. Företaget har 15 anställda och omsättningen var runt tio miljoner kronor i fjol.

Fouriertransform är ett statligt riskkapitalbolag för fordonsindustrin med totalt tre miljarder kronor att sätta sprätt på. Fouriertransform sätter sig i styrelsen för företag det investerar i.

Läs vad Elektroniktidningen skrivit om Arccore (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)