JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Från kiseldalen till Lunds mobilkluster

Från kiseldalen till Lunds mobilkluster

Mats Ekstrand blir ny vd efter Ulrika Linnér på mobilklustret Mobile Heights i Lund. Han är idag teknikansvarig vid Sony Mobile i Silicon Valley.
Klusterorganisationen Mobile Heights grundades 2007 av Sony Mobile Communications, Ericsson, Lunds universitet, Malmö högskola, Region Skåne, ST-Ericsson och Teliasonera. Syftet med Mobile Heights är att vara en gemensam plattform från vilken medlemsorganisationerna tillsammans agerar för att etablera södra Sverige som en internationellt ledande region inom mobil kommunikation.

Organisationen arbetar för att gynna forskning, innovation och företagande som täcker hela värdekedjan – från hårdvara och mjukvara till tjänster. Bland annat ger medlemmarna regelbunden feedback till mobila uppstartsbolag i acceleratorn Mobile Heights Business Center.

Mats Ekstrand som tillträder tjänsten den 1 augusti har närmare tjugo års erfarenhet av telekombranschen. Han ansvarade för mjukvara inom Sony Ericsson i Lund innan han flyttade till USA för att bistå vid bolagets etablering i Silicon Valley 2008.

– En av mina viktigaste tillgångar för det här uppdraget är att jag har ett starkt nätverk av viktiga aktörer i branschen, från forskningsinstitutioner och riskkapitalbolag till startupföretag. Jag har många aktiva år i Lund med omnejd bakom mig, liksom en förståelse för hur Silicon Valley fungerar. Det tror jag kommer att vara till stor nytta för Mobile Heights.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)