JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vertus första Android startar på 70 laxar

Vertus första Android startar på 70 laxar

Nu finns den att köpa, superlyxmobilen Vertu Ti med titan i ramen, safir i glaset och Android under skalet. Men inte 4G. Det är inte det som lockar de rika kunderna.
– Vertu kommer aldrig att sträva efter att ligga på teknikens framkant. Vi satsar på relevant teknik och ett gediget hantverk. Vertu är ingen slit-och-släng-mobil, säger företagets chefsdesigner Hutch Hutchison i en BBC-intervju på tisdagen.

I stället är det känslan av lyx och att vara utvald som får folk att betala mer än tio gånger så mycket för en Vertu Ti som för den bästa Samsung Galaxy-mobilen.

70 000 kronor är bara startpriset. Man kan köpa på sig mer inbyggd lyx och betala upp till 130 000 kronor.

Och då är Vertu Ti ändå inte förberedd för det nya mobila bredbandet 4G.

Å andra sidan slipper man tänka på vilken ficka som man har nycklarna och småpengarna.

- Det är bara diamant som kan repa safirglaset, säger Hutch Hutchison.

Inte heller är det någon fara på taket om en lastbil av en händelse skulle köra över Vertumobilen. Titanramen håller för det, enligt Hutchison.

Det som definitivt skiljer Vertu från vanliga mobiler är den exklusiva Consierge-tjänsten som ger Vertuägaren tillgång service dygnet runt, världen över – biljettbokningar, restauranger och  tips vad man ska göra på kvällarna.

Consierge-tjänsten finns på engelska, franska, italienska, tyska, arabiska, kinesiska och ryska.

Vertu-mobilerna tillverkas för hand i England, där Vertu har sitt huvudkontor.

Varje mobiltelefon skruvas ihop av en enskild mobilmakare, som graverar in sin signatur på insidan av SIM-kortshållaren, på samma sätt som den enskilde smeden i  Gränsfors signerar yxämnet till de exklusiva Gränsforsyxorna.

Vertu startades för över tio år sedan av Nokia, men i höstas sålde Nokia ut 90 procent av Vertu till det svenska riskkapitalbolaget EQT.

Vertu har under alla dessa år inte sålt mer än 326 000 mobiler, mindre än vad Nokia under sina storhets dagar sålde på ett enda år.

Vertu säljs bara i 500 utvalda butiker världen över, varav 350 är Vertus egna. I Sverige finns det ingen Vertubutik.

Nya Vertu Ti är tyngre än en Samsung Galaxy, mycket på grund av det tunga safirglaset. Vertu Ti  väger 180 gram mot 118 gram för Galaxy och 112 gram för Iphone 5.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)