JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bud på Blackberry
Det kanadensiska försäkringsbolaget Fairfax har lagt ett bud värt 4,9 miljarder dollar på den krisande mobiltelefontillverkaren Blackberry.
Fairfax äger tio procent av Blackberry och är därmed en av de största ägarna. Företaget har nu kommit överens med Blackberrys styrelse om att ett utköp från börsen är den bästa lösningen för bolaget. Lanseringen av den nya smartmobilen Z10 har blivit en flopp, bolaget sitter med ett osålt lager värt ungefär en miljard dollar och ska dessutom säga upp runt 40 procent av personalen.

Men budet är inte bindande för Fairfax samtidigt som styrelsen för Backberry lovat att inte sälja bolaget till andra budgivare före den 4 november. Sker så får Fairfax 150 miljoner dollar i skadestånd. Å andra sida har Fairfax ännu inte ordnat finansieringen, så mycket kan hända.

I media spekuleras det i att budet ska utgöra ett avstamp för en budgivning på bolaget. Enligt Wall Street Journal finns det flera saker som kan attrahera en köpare. Blackberry har en kassa på 2,6 miljarder dollar, patentportföljen uppskattas vara värd över en miljard dollar och så har företaget ett världsomspännande fast nät för överföring av mobildata som uppskattas vara värt över en miljard dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus