JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Drömmen om ett nytt Nest

Drömmen om ett nytt Nest

Nu har det Kickstartade IoT-företaget Spark Labs Inc börjat leverera sin lilla WiFi-krets Spark Core från fabriken i Kina. Med den kan man bygga vad som helst som stavas Internet of Things. Varför inte en hemsnickrad "Nest-termostat"?
När Google förra veckan lade upp 3 miljarder dollar för att komma över det unga IoT-företaget Nest väcktes drömmen på nytt hos alla nystartade elektronikföretag med Internet of Things för ögonen. (Länk)

Gänget bakom Spark Core satte genast samman en egen termostat och visade upp den för nyhetssajten Venture Beat, som konstaterade att det gick på mindre än en dag att bygga en lärande termostat – även om det yttre inte var lika tilltalande som Nest-termostaten.

Spark Labs Inc avslutade sin Kickstarter-finansiering i somras och började leverera de första WiFi-kretsarna i slutet av november. Hela utvecklingen har skett i kinesiska Shenzhen.

Spark Core är ett utvecklingsverktyg i samma anda som den svensk-italienska kretsen Arduino – och kompatibel med Arduino i så motto att man kan skriva samma kod för Spark Core som Arduino.

Spark Core är ett open source-projekt från början till slut och alla komponenter är standardkomponenter, skriver Spark på sin hemsida. Priset för en Spark Core är 39 dollar.

Precis som för det svenska Internet-of-Things-företaget Thingsquare är basen för Spark Core ett eget ”moln” som kopplar upp alla prylarna mot internet.

Här är de tekniska specifikationerna för Spark Core
. Notera företagets webbdomän .io, som tillhör brittiska Indiska Oceanen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)