JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers värd för mikrovågsdagarna
Om drygt en vecka öppnar Nordens främsta mötesplats för mikrovågsforskning sina portar på Chalmers i Göteborg. Swedish Microwave Days är en sammanslagning av Gigahertz Symposium och AntennEMB Symposium.
- Antennteknik och elektromagnetiska beräkningar har en lång och framgångsrik tradition i Sverige. Under flera decennier har svensk forskning inom området täckts in av två väletablerade konferenser, men dessa är nu sammanslagna till en gemensam konferens.

Det skriver professor Gerhard Kristensson vid Lunds universitet och ordförande i Svenska Nationalkommittén för Radiovetenskap SNRV i sin inbjudan till konferensen.

Sammanslagningen av de två konferenserna för ett år sedan var ett naturligt steg eftersom de båda disciplinerna har stora gemensamma beröringsytor, säger han.

Sex inbjudna världsledande experter kommer att ge föreläsningar om den senaste utvecklingen för bland annat gruppantenner, automatiska avstämbara radiokretsar och vilka applikationer som krävs i framtida 5G-system och THz bildsystem.

- Jag vill rekommendera att lyssna på Dr Frank Schwierz från TU Ilmenau i Tyskland. Han ska tala om RF-grafentransistorer. Hans tal är intressant inte minst för forskarna på det nybildade Chalmers grafencentrum. Grafen kan revolutionera prestanda hos transistorer, säger Thomas Rylander, ordförande för kommittén för AntennEMB Symposium.

Se hela programmet här.

Läs också om The Graphen Week i Göteborg veckan efter midsommar. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)