JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsons forskningschef till SEE-mässan

Onsdag den 9 april klockan 11 intar Ericsson forskningschef Sara Mazur stora scenen på SEE-mässan i Kista. Hon talar om 5G och det uppkopplade samhället.
Sara Mazur utsågs till chef för Ericsson Research i oktober 2012. Det blev tredje gången hon börjarde jobba på den sex hundra personer starka forskningsorganisationen som har till uppgift att lotsa Ericsson rätt genom teknikvalen.

Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med henne för ett år sedan (länk)
Ingen har väl undgått hypen kring Internet-of-Things och de tiotals miljarder apparater som snart är uppkopplade till nätet.

För att visionerna ska bli verklighet krävs ett helt nytt mobilnät, populärt kallat 5G, som kan hantera trafiken på ett effektivare sätt än dagens LTE-standard, som är designat för förhållandevis få och bandbreddshungriga tillämpningar som strömmande video.

Just nu pågår en kapplöpning runt om i världen där olika företag försöker positionera sig inför starten av 5G som spås ske runt 2020. I Europa finns bland annat mångmiljonprojektet Metis där Ericsson håller i taktpinnen. En länge artikel om 5G finns här (länk).

Förutom 5G  kommer Sara Mazur även att prata om molnet och de nya tjänster som kommer med 5G.

Gå in och boka din fribiljet till SEE här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)