JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avlyssnar utan att tjuvlyssna

Avlyssnar utan att tjuvlyssna

Förra veckans avslöjande att en sida på Internet samlat ihop adresserna till 73 011 oskyddade videokameror i 256 länder kom nog extremt lägligt för ett gäng svenskar som försöker samla in pengar till en ny typ av larmdosa som lyssnar på ljuden från ditt hem.
”Point är en smart husvakt. Den lyssnar till ljuden i ditt hem, känner vad som pågår och meddelar dig om något är fel. Vi insåg att dagens hemlarm är allt för närgångna. Vi ville veta att allt är OK hemma men utan att ha en kamera i vardagsrummet. Det är därför vi konstruerat Point.”

Så inleder svenskarna bakom Kickstarterkampanjen för Point presentationen av larmsystemet.

Point kan lätt misstas för ett brandlarm, den är vit, rund och inte större än en handflata. Men förutom att upptäcka rök, mäta temperaturen och luftfuktigheten kan Point betydligt mer. Den ”lyssnar” till ljuden i ditt hem och analyserar dem. Slår någon söder ett fönster kan den börja tjuta, eller så kan du få ett SMS.

Är den föräldrafria festen för högljudd? Då kan Point börja blinka med gult ljus som en uppmaning att skruva ner volymen.

Point kopplas upp via wifi och du ser alla loggar och larm i en app i smartmobilen. Via appen går det också att ställa in responsen på olika larm.

Gänget bakom Point kör just nu en kampanj på Kickstarter för att få in pengar till produktionen. Trots att det är 24 dagar kvar har Point redan fått in över 100 000 dollar vilket är dubbelt så mycket som målet på 50 000 dollar (länk).

Point har tagits fram av utvecklingsbolaget Form vars medarbetare arbetat på bland annat Apple, Ericsson, Axis och TAT.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)