JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 28 januari 2020 VECKA 05
Den tyska regeringens mål att landet ska ha 1 miljon elfordon till 2020 kommer inte att nås – om inte staten satsar mer i olika stöd och subventioner. Det konstaterar den statliga utredningen Nationale Platform Elektromobilität NPE i en ny rapport.
Rapporten publicerades samtidigt som regeringen godkände flera ”paket” i den tyska energiomställningsplanen Energiwände. En del av paketen är mer skattebefrielse för att använda laddelbilar som företagsbilar, ett offentligt upphandlingsprogram för laddelbilar, men också demonstrations av elektrifiering av tunga fordon, till exempel elvägar som bland andra Siemens utvecklar.

Men NPE-utredarna konstaterar i sin 76-sidiga utvärdering av regeringens plan för elektromobilitet att målet på 1 miljon elfordon i Tyskland 2020 antagligen inte kommer att nås om inte mer görs. NPE-rapporten säger att man troligen bara kommer upp i en halv miljon om utvecklingen fortsätter som hittills.

Elfordonsexperterna Henrik Engdahl och Magnus Karlström vid Viktoriainstitutet i Göteborg konstaterar att den svagare utvecklingen fått återverkningar i underleverantörsledet. Bland annat har Continental aviserat en allmän omstrukturering av sin aktivitet inom Elektromobility samt att man kommer att avveckla sitt samarbete med koreanska SK om batteritillverkning. Läs NPE-rapporten här.

 

Och tidningen Die Welts nyhetsartikel här.

 

Diagrammet nedan är från NPE-rapporten. Det visar hur många elfordon och hur många registrerade laddplatser det finns i de åtta största elfordonsländerna i världen.

 

 

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)