JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Företag med upp till 250 anställda har tidigare kunnat söka pengar i programmen Forska & Väx och Vinn Nu. Dessa ersätts av ”Innovationsprojekt i företag” med en budget på 150 miljoner kronor i år.
– Syftet med det nya programmet är att det ska bli enklare för företagen att hitta rätt och att vårt erbjudande ska bli tydligare och mer överskådligt, säger Vinnovas chefsstrateg Kjell Håkan Närfelt, i ett pressmeddelande.

För att komma i fråga ska projekten ha möjlighet att nå framgång internationellt och vara i tidiga utvecklingsskeden.

– I tidiga utvecklingsskeden är det osäkert och riskfyllt att satsa på innovativa projekt. Det gör att marknaden underinvesterar i denna typ av utvecklingsprojekt, genom vårt stöd kan utvecklingsprojekt genomföras som annars inte hade kommit igång.

Programmet är indelat i två delar, den ena riktar sig till nystartade företag som kan få full finansiering med upp till en halv miljon kronor. I den andra delen kan alla typer av företag få finansiering av halva projektkostnaden med upp till fem miljoner kronor.

Vinnova anlitar externa experter för att bedöma vilka projekt som har störst potential. Den första ansökningsomgången har öppnat och pågår fram till 24 mars. Fler kommer under året.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)