JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Molnen skingras för svenskt IoT-koncept

Molnen skingras för svenskt IoT-koncept

Pär Bergstens företag H&D Wireless –  som utvecklat en wifi-plattform som smidigt kopplar ihop prylar med Internet, hela vägen till en molnserver och mobilapplikationer – har fått en order om 100 000 SiP-moduler (system in package). Pär kommenterar framtiden kort.
H&D Wireless har vind i seglen. Med den färska följordern har företaget hittills i år passerat 600 000 enheter, varav 500 000 ska levereras i år.

– Vår omsättningstillväxt i år blir tre till fyra gånger. Nästa år ser det ut som vi kan få leverera en till två miljoner enheter, så vi ser ljust på framtiden, säger Pär Bergsten till Elektroniktidningen.

Produkten som just nu är aktuell i ordersammanhang heter HDG205 och är en SIP-modul med wifi. Men Pär Bergsten menar att flera av företagets produkter säljer bra.

– Vi har stor ökning både på våra lösningar för wireless multimedia-streaming och vår nya Griffin-plattform för Internet of Things. Vår IoT-lösning samlar data över wifi och skickar via vårt Griffin-cloud säkert till appar.

Griffin är en så kallad wifi-molnplattform. Det är en egenutvecklad plattform som är generisk och oberoende av wifi-kisel. Konceptet inkluderar all nödvändig hård- och mjukvara, från SIP-modul till hela protokollstacken ända upp till programvaran i molnet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)