JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 400 miljoner till industriforskning

Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, öppnar ett nytt program – Industrial Research Centres (IRC). Tanken är att stödja upp till åtta industridrivna forskningscentrum under sex till åtta år. Här ska systemförändrande eller disruptiv forskning bedrivas.
400 miljoner kronor avsätter SSF för att höja viljan inom industrin, akademin, och forskningsinstituten att bedriva vad man kallar systemförändrande forskning. Här ska industrin formulera forskningsproblemet och identifierar forskargrupper som kan lösa det.

Forskningen ska bedrivas hos som mest åtta forskningscentrum som kommer att få 50 till 100 miljoner kronor vardera att disponera under sex till åtta år.

Varje centrum ska engagera två till fem företag och en till fem representanter från akademin eller forskningsinstitut. Minst en av de sökande parterna, som administrerar bidraget, måste vara stationerad vid ett svenskt lärosäte.

– Vi har avsatt 400 miljoner kronor för detta och det riktigt nya är att industrin får en tydlig roll i att styra behovs/möjlighetsdrivna projekt som SSF finansierar, säger Lars Hultman, vd på SSF i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)