JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 27 januari 2020 VECKA 05
Amerikanska Integrated Device Technology, IDT, som utvecklar blandsignalkretsar, köper halvledarföretaget ZMDI för 310 miljoner dollar. Tyska ZMDI är privatägt och utvecklar avkännande kretsar och digitala kraftkretsar, vilka främst kommer att stärka IDT inom fordons- och industrisektorn.
Så sent som i somras ingick IDT och ZMDI – Zentrum Mikroelektronik Dresden – ett långsiktigt samarbete för att utveckla energieffektiva power management-lösningar. För IDT var syftet att nå ut till nya marknader med hjälp av ZMDI:s arkitekturer som hanterar högre strömmar och effekter.

Nu tar IDT nästa steg och köper det tyska halvledarföretaget för 310 miljoner dollar i kontanter. Köpet stärker IDT inom fordons- och industrisegmentet främst genom ZMDI:s portfölj av programmerbara kraftkretsar liksom kretsar för timing och signalkonditionering. Trådlös laddning och effekthantering är exempel på två områden som IDT härmed planerar att ge sig in på.

Enligt IDT utgör ZMDI:s kretsar för  signalkonditionering ett ”elegant” gränssnitt mellan styrkretsar och analoga komponenter, såsom olika sensorer. Detta passar IDT:s timingprodukter som hand i handske, och lägger grunden till att skapa system som är medvetna om sin omgivning och automatiskt justerar olika systemprestanda, timing och energisparfunktioner.   

Köpet är godkänt av båda företagens styrelser och väntas vara genomfört före årets slut.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)