JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Würths nya fabrik redo leverera flexkort

Würths nya fabrik redo leverera flexkort

Ett drygt år efter branden är Würths mönsterkortsfabrik i tyska Niedernhall igång igen. Hela maskinparken är moderniserad och fokus ligger på flex-rigidkort med korta leveranstider.

Det var i december 2014 som Würths mönsterkortsfabrik i Niedernhall totalförstördes. Inga anställda skadades.

Ett drygt år senare är fabriken på 4800 kvadratmeter plus 1700 kvadratmeter kontor återuppbyggd. Nya maskiner är på plats och de första korten har levererats till kunderna. Dock är kapaciteten reducerad från 2300 till 1500 paneler per dag eftersom produktionsflödet optimerats för flex-rigidkort.

– Denna typ av kort är den mest processkrävande varianten, men självklart kommer vi även att producera standardkort och HDI-kort, skriver Johan Lindqvist som är försäljningschef i norra Europa i ett epostmeddelande till Elektroniktidningen.

Fabriken är tänkt för mindre volymer med kortare ledtider där en huvuddel kommer att vara kort med mer tekniskt avancerat innehåll än tidigare.

Hur viktig är fabriken för era svenska kunder?

– Fabriken är viktigare än vad jag först trodde. I Europa är kapaciteten och även kapabiliteten för flex-rigid urholkad och vi har en mängd företag som visar intresse där dom har produkter som måste ha produktion i Europa, svarar Johan Lindqvist.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)