JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vill koppla upp fabriken med TSN

Vill koppla upp fabriken med TSN

Det finns stora rationaliseringsvinster att hämta om industrin kopplas upp till Internet. För att komma dit behövs inte fler standarder utan ”sandlådor” där företagen kan experimentera. Industrial Internet Consortium, IIC, vill vara lekledare och ett av de senaste projekten handlar om tidskritiska nätverk, Time Sensitive Networking (TSN).

Det är National Instruments, Bosch Rexroth, Cisco, Intel, KUKA, Schneider Electric och TTTech som ska samarbeta för att utveckla världens första testbädd för tidskritiska nätverk, Time Sensitive Networking (TSN). Företagen vill visa på värdet av de nya standarderna i Ethernet IEEE 802, ofta kallade TSN, i ett ekosystem med produktionstillämpningar.

TSN är grunden i en standardiserad nätverksinfrastruktur som gör att produkter från olika tillverkare kan samexistera och att nya enheter kan adderas samtidigt som prestanda garanteras. Tekniken stödjer styrning och synkronisering i realtid, till exempel rörelser hos robotar, via ett enda Ethernetnätverk. TSN kan dessutom hantera annan trafik som finns i fabriken vilket ger en konvergens mellan IT- och styrsystemen.

Mer information finns här: (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)