JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetest anpassar till Keysights senaste

Göteborgsbaserade testkammarföretaget Bluetest har anpassat sin mjukvara kallad Flow så att den fungerar tillsammans med Keysights radiokommunikationsanalysator E7515A UXM. Tillsammans klarar duon LTE-Advanced och mimo med upp till fyra kanaler.

Bluetest modväxlade kammare är ett kompakt mätrum för att karakterisera antenner till framförallt mobiltelefoner och donglar. Företaget har också ett testinstrument som betygsätter kommunikationslänken i wlanprodukter.

För att göra mätningarna behövs ett radioinstrument och företaget samarbetar med instrumenttillverkarna.

– Det är kunderna som bestämmer vilka instrument de vill använda och vi stöder alla, sade företagets vd Kjell Nilsson till Elektroniktidningen för två år sedan.

Den senaste anpassningen är alltså för Keysights UXM-plattform som tillsammans med Bluetest modväxlade kammare RTS65 klarar fyra kanaler med 2x2 mimo eller två med 4x4 mimo utan externa kopplare.

Programvaran till UXM klarar LTE-A med 1,6 Gbit/s, en nedlänk med 8x4 mimo och fem separata spektrumdelar (carrier aggregation). UXM hart också stöd för äldre standarder som 2G och 3G.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)