JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cybaero säkrar närmaste året

Cybaero säkrar närmaste året

Det svenska drönarföretaget Cybaero har talat med finansiella aktörer en tid. Nu har företaget fått ett kortfristigt lån på 34 miljoner kronor, pengar som ska täcka behovet under det närmaste året. Samtidigt spår BI Intelligence en drönarboom de närmaste åren. 

I en färsk rapport från  BI Intelligence pekar företaget på att drönare under förra året tog steget till att bli en populär konsumentprodukt. Tillväxten inom detta segment spås ligga runt 19 procent årligen fram till 2020.

Det som driver på är framför allt att drönarna blivit säkrare, vilket också gjort att lagstiftningar nu börjar luckras upp. Bland annat påstås amerikanska FAA släppa nya regler under denna vår, vilket kommer att öppna för nya kommersiella tillämpningar.

Långsiktigt kan alltså drönare vara lukrativt, men tydligt är att utvecklingen under det senaste året varit en besvikelse för börsbolag som Cybaero som nu säkrat ett lån på 34 miljoner kronor med en löptid på ett år och en ränta på 12 procent.

– Styrelsen uppfattar att marknaden förväntar sig att Cybaero nu kommer igång med leveranser, tecknar nya kontrakt och samtidigt effektiviserar bolaget och genomför kostnadsneddragningar. Det är styrelsens uppfattning att vi nu är väl rustade för detta, säger Claes Drougge, ordförande i Cybaero i ett pressmeddelande.

Långivare är ett konsortium av institutionella investerare, däribland Erik Penser Bank, samt långivare arrangerade genom Redeye.

Så här spår BI Intelligence tillväxten av kommersiella drönare i världen:

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus