JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EU garanterar Almilån

Mer pengar till svenska tillväxt- och uppstartsföretag är vad företagsutvecklaren Almi hävdar att det nytecknade garantiavtalet med Europeiska Investeringsfonden innebär. Åtminstone ger avtalet utrymme att låna ut ytterligare cirka 1,8 miljarder kronor till svenska företag.

–Jag är glad att vi nu får garantierna till Sverige. Det ger oss möjlighet att finansiera ännu fler innovativa företag med tillväxtpotential, säger Göran Lundwall, koncernchef Almi Företagspartner i ett pressmeddelande.

Garantiavtalet omfattar två lånetyper – tillväxtlån och mikrolån. Enligt Almi handlar det i båda fall om lån med så kallat förmånliga villkor.

Tillväxtlånen vänder sig till företag som vill utveckla produkter och affärsidéer som ger tillväxt och lönsamhet. Under en tvåårsperiod kommer Almi nu att kunna låna ut 1,2 miljarder kronor till denna typ av företag i Sverige.

Mikrolån riktar sig istället till företag i uppstart och företag med upp till nio anställda. Till dessa kan Almi inom ramen för det nytecknade avtalet låna ut 600 miljoner kronor under en tvåårsperiod.

– Genom mikrolånet får vi också bättre möjligheter att nå ut till målgrupper som är underrepresenterade i företagandet. Det kan gälla kvinnor och entreprenörer med utländsk bakgrund, tillägger Göran Lundwall.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)