JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Stadium Group öppnar designcenter i Kista

Brittiska Stadium Group etablerar ett konstruktionscenter i Kista som ska stödja företagets verksamhet inom trådlös uppkoppling. Här ska fokus ligga på teknikområden som mobil uppkoppling, M2M- och IoT-lösningar.

Konstruktionscentret i Kista är det fjärde på ett år som Stadium Group etablerar. Tidigare har ett center upprättats i kinesiska Shanghai och två i Storbritannien.

I Kista – på 200 kvadratmeter kontor och labb – ska ingenjörerna koncentrera sig på utveckling av trådlös uppkoppling. Företaget försvarar placeringen med att Kista är känt som ett av världens ledande hightech kluster inom trådlöst – ofta kallat Europas "Wireless Valley".

Stadium Group består av två divisioner. Dels divisionen Technology Products, som bland annat utvecklar lösningar inom trådlöst och kraft och numera står för drygt hälften av företagets totala intäkter. Dels divisionen Integrated Electronic Manufacturing Services, alltså kontraktstillverkning.

– Genom att etablera ett nätverk av regionala utvecklingscenter på viktiga platser i Europa och Asien, tillsammans med förstklassig tillverkning, skapar vi rätt modell för att hantera vår befintliga konstruktionsledda verksamhet och för att utnyttja framtida tillväxt, säger Charlie Peppiatt, vd på Stadium Group i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus