JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Onrox dubblar Inissions omsättning

Kontraktstillverkaren Inission köper konkurrenten Onrox Group för 40 miljoner kronor. Affären lyfter Inissions omsättning från 340 miljoner kronor till över 600 miljoner kronor.

Större muskler, bredare kompetens och mer flexibilitet. Så motiverar Inission köpet av Onrox Group som i mitten av mars hamnade på Midways säljlista (länk). Det börsnoterade konglomeratet köpte Malmöföretaget Onrox år 2005 medan Boråsbaserade Eribel förvärvades i februari 2011.

Onrox omsatte 98 miljoner kronor i fjol medan Eribel var större med 177 miljoner kronor. Tillsammans gjorde de 8 miljoner i förlust efter finansnetto.

Inission har sju anläggningar varav fyra är inriktade på kundnära verksamhet i Göteborg, Stockholm och Sösdala, samt tre större fabriker i Pajala, Munkfors och Tallinn.

Företaget har varit aktivt i den konsolidering som pågår inom EMS-branschen. De senaste åren har det blivit ett förvärv per år och så sent som i februari köpte Skeab Elektronik i Stockholm med 28 anställda (länk). Skeab håller nu på att slås samman med Inission Triab i vad som beskrivs som ”nästa generations mönsterfabrik”.

Köpeskillingen för Onrox Group med 130 anställda är 40 miljoner kronor vilket motsvarar synligt eget kapital.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)