JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Österrikiska Ams – som erbjuder foundrytjänster specialiserade på analogt och sensorer – köper brittiska Cambridge CMOS Sensors, CCS, som utvecklar gassensorer för att övervaka miljön, liksom ir-sensorer. Ingen köpeskilling anges.

Cambridge CMOS Sensors, bildat år 2008, är fabrikslöst med rötter i forskning på University of Cambridge. Företaget har 33 anställda och utvecklar memssensorer som kan tillverkas i en CMOS-process.

Tidigare i år lanserade CCS sin första digitala gassensorlösning.  Det handlar om en metalloxidsensor som placerats tillsammans med en styrenhet som kör egenutvecklade algoritmer.

Metalloxidsensorn värms upp med en liten värmeplatta, vilket gör att den blir mer känslig och lättare kan detektera lättflyktiga organiska föreningar, eller VOC:er (volatile organic compounds).

– Vi är det enda företaget som har IP för en CMOS-process, vilket ger oss en stor fördel när det kommer till volymproduktion. Den öppnar framför allt upp mot marknader som inte vore möjliga att nå med traditionella gassensorer, påpekade Jess Brown när Elektroniktidningen träffade honom i våras på MEMS & Sensors Technical Congress i München.

Tills nu har företaget tillverkat sina memssensorer hos Xfab i Tyskland – nu lär det dock bli ändring på det.  

Ams köper det brittiska företaget för att utvidga sin redan gedigna portfölj av gas- och ir-sensorer. Planen är att inlemma CCS i den befintliga verksamheten kring miljösensorer, som idag har utveckling i nederländska Eindhoven och tyska Reutlingen.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)