JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk mediaserver till börsen

Från starten 2004 har Edgeware vuxit till ett företag som omsätter över 200 miljoner kronor påhejade av oss konsumenter som ser allt mer strömmade filmer och tv-serier. Företaget utvecklar en flashbaserad server som mellanlagrar innehållet och gör att tittarna slipper hackande videoströmmar.

– Vår lösning går ut på att flytta ut kapaciteten i näten och lagra informationen i flashminnen. Då blir den skalbart, man får ner bandbreddsbehovet och ökar tillförlitligheten.

Det berättade företagets vd och medgrundare Joachim Roos redan hösten 2005 i en intervju med Elektroniktidningen (länk).

Han är fortfarande vd för företaget som vuxit med 41 procent per år och som räknat på den senaste tolvmånadersperioden, som slutar 30 september, omsätter 232 miljoner kronor.

Företaget vill nu ta in 150 miljoner kronor vilket ger en värdering på mellan  816-885 miljoner kronor.

– Marknaden för tv- och videostreaming förväntas fortsätta växa mycket snabbt och vi har på senare år fått genombrottsavtal hos många stora operatörer, tv-bolag och innehållsägare världen över. Vi har goda möjligheter att flytta fram våra positioner ytterligare och hjälpa våra kunder med att leverera högkvalitets-tv över nätet med vår unika lösning. Genom den nu planerade noteringen och kapitalanskaffningen avser vi finansiera fortsatt tillväxt, säger Joachim Roos i ett pressmeddelande.
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)