JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Anoto lägger ned i Lund och Norrköping

Smartpennföretaget Anoto lägger ned utvecklingen i Lund och Norrköping. Verksamheten flyttas till Kina samtidigt som ett nytt kontor för investerarrelationer ska öppna i Stockholm.

Anoto har haft svårt att få sin digitala penna som registrerar det som skrivs, att bli lönsam. I olika omgångar har verksamheten strukturerats om och kassan fyllts på. Nu lämnar företaget i princip Sverige, bara ett litet kontor för investerarrelationer blir kvar.

Utvecklingsverksamheten i Lund med cirka 20 personer läggs ned liksom i Norrköping med cirka 10 anställda. Det senare kontoret tillkom i och med köpet av XMS Penvision så sent som 2015.

Anoto grundades 1999 av serieentreprenören och uppfinnaren Christer Fåhraeus. Han lanserade en penna med inbyggd kamera och radiosändare som i kombination med ett unikt rutmönstrat papper gör att en handskriven text kan digitaliseras och vidarebefordras över internet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)