JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qualcomm stämmer Foxconn med flera

Fyra taiwanesiska underleverantörer som följt Apples råd om att avvakta med att betala Qualcomms räkningar tills Qualcomms tvist med Apple är avgjord, blir nu stämda av Qualcomm. Apple tros ha garanterat att hålla de fyra skadeslösa.

Apple anklagar i domstol i USA Qualcomm för att ha en monopolliknande ställning inom mobilteknik som Qualcomm missbrukar till att bland mycket annat ta flera gånger betalt för samma patent.

För att sätta press på Qualcomm har Apple uppmanat sina underleveratörer att betala bara en andel av Qualcomms licensräkningar för första kvartalet i år, tills ett domslut nåtts.

De lyssnade och nu stämmer Qualcomm fyra av dem för att få ut pengarna: Foxconn, Wistron, Compal och Pegatron.

Qualcomm säger sig inte ha något groll med de fyra utan kommer att fortsätta att göra affärer med dem.

Enligt Qualcomm utnyttjas de av Apple, men Qualcomm känner sig tvingad att göra en markering.

Taiwans konkurrensmyndighet är en av flera som just nu granskar Qualcomms affärsmetoder för att finna bevis på att företaget missbrukar sin starka ställning på marknaden.

Qualcomm meddelade i november planer på samarbeten i Taiwan för att utveckla landets mobil- och IoT-industri.

Patentsajten IAM noterar att Foxconn och andra både taiwanesiska och kinesiska kontraktstillverkare rör sig mot att börja tillverka egna produkter, och att de har ett starkt intresse av att se krympande licensräkningar från Qualcomm 

– Utkomsten av den här globala tvisten kommer att forma deras patentlicenslandskap under många år framöver, skriver IAM.
 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus