JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 2 juni 2020 VECKA 23

Gör bilen bättre med en app, tävla om 30 000 euro. Det är biltillverkaren Fords utmaning till innovatörer i Europa, Israel och Turkiet. Den 26:e september avgörs vilka svenska bidrag som går till finalen i Paris den 25–26 oktober.

– Just nu sprutar det av idéer från utvecklare rörande hur appar kan användas i bilar, säger Scott Lyons, affärsutvecklare på Fords europiska avdelning för uppkopplade fordon och tjänster i ett pressmeddelande.

– Allt från hur man kan tjäna pengar på leveranser till att erbjuda transportbilsflottor sätt att kommunicera bättre med sina förare. Vi på Ford vill såklart uppmuntra den kreativiteten, bland annat genom att erbjuda Fords expertis. Tillsammans vill vi finna nya sätt att revolutionera mobilitet.

Fjolårets tävling erbjöd exempelvis lösningar på hur förare kan undvika parkeringsböter, och sätt att tjäna pengar på bilen då den står parkerad på en flygplats.

Kategorierna i årets Make It Driveable-event är "den multiuppkopplade bilen", "mobilitet", "kontroll av fordonsdata" och "produktivitet i bilen".

Inom kategorin ”den multiuppkopplade bilen” utmanar Ford utvecklarna att kombinera Ford AppLink med FordPass Connect och molntjänster. Sådana tjänster skulle exempelvis kunna ge väderleksrapporter i realtid, parkeringsinformation och trafiklägesrapporter.

Mer information finns här: länk.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)