JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Tvisten kring Ubers påstådda industrispionage mot Uber kring lidarteknik tar plötsligt slut på det som skulle blivit den femte rättegångsdagen. Uber betalar 245 miljoner dollar till Waymo. De båda sätter därmed snabbt punkt för en rättstvist som kunde blivit utdragen.

Rättegången hade inletts, men avbröts fredag morgon. Flämtningar och sus gick genom församlingen. Tvisten har fått mycket uppmärksamhet och teknikmedia hade bullat upp för en lång följetong.

Dramats egentliga huvudperson är Anthony Levandowski. Enligt Waymo försökte han använda industrihemligheter från Waymo för att utveckla lidarsensorteknik åt Uber. Anklagelsen kom för ett år sedan.

Waymo stämde dock inte honom, utan Uber.

De 245 miljonerna är beräknade som 0,34 procent av Ubers värdering. Det ryktas att Waymo tidigare krävt  en miljard dollar för en uppgörelse.

Pengarna är inte kontanter utan en andel av Uber. Waymos moderbolag Alphabet äger redan sedan tidigare en andel av Uber.

Waymo och Uber har enligt Waymo nu avtalat att Uber inte får använda industrihemligheter från Waymo i sin teknikutveckling. Uber tror sig hittills inte ha använt sådan information, enligt ett uttalande från företagets vd.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)