JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk distributör växer med förvärv

Komponentdistributören Elsotec har köpt FMCC Distribution i Uppsala. Affären ger bättre möjligheter att förse den svenska marknaden med elektronik- och minneskomponenter.

Elsotec skapades för två år sedan genom att Peter Berglund och Daniel Hansson köpte Rotakorn Distribution som de själva varit med och skapat år 2014 (länk).

– Vi tror stenhårt på Sverige vad gäller konstruktion och produktion av elektronik, sade de år 2016 i ett pressmeddelande.

Nu förvärvas FMCC med bas i Uppsala. Affären innebär att företagets verksamhet och personal fullt ut går upp i Elsotec. Dock kommer Elsotec att även fortsättningsvis driva e-handel via FMCC online som ett eget affärsområde med avsikt att växa och utvecklas ytterligare.

Elsotec hade fem anställda i fjol och omsatte 35 miljoner kronor, medan FMCC omsatte knappt tio miljoner kronor och hade en anställd.

– Utöver Malmö och Göteborg får vi nu en bas i Mälardalen genom att vi öppnar ett kontor i Upplands Väsby, och vi vet, genom vår regionala förankring, hur viktigt det är att finnas nära kunderna, säger Peter Ericsson på FMCC i ett pressmeddelande.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)