JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 12 juli 2020 VECKA 28

Svenska Blixt Tech – som utvecklat en elektroniska strömbrytare som kan mäta och styra strömmen – skördar framgång på löpande band. Nyligen belönades tekniken med Inission Innovation Award. Igår vann företaget sin kategori i den internationella tävlingen Startup Energy Transition i Berlin.

– Det känns helt galet kul! Vilket erkännande från ett internationellt välrenommerat nätverk. Resan har varit fantastisk hittills och jag hoppas vi kan inspirera fler svenska innovationer, säger Charlotta Holmquist, medgrundare av Blixt Tech, i ett pressmeddelande, och tillägger:

– Vi i Sverige ligger i framkant och vi lyckades kommunicera vår vision som hela juryn av experter delade. Nu ser vi fram emot att få ut många demokit vi kan, så hör av er!

Startup Energy Transition korar innovationer inom energiområdet. Sverige hade med 24 ansökningar högst per capita av alla de deltagande länderna, och lyckades genom Epishine, Einride och Blixt Tech kvalificera sig till finalist i tre av fem kategorier. Blixt Tech vann i sin kategori – Energieffektivitet, Smarta enheter och lagring.

Under arrangemanget deltog omkring 1000 personer, många investerare, industriella partners, storbolag, politiker och myndigheter samt hundra företag inom Startup Energy Transition (SET).

För knappt två veckor tilldelades Blixt Tech dessutom Inission Innovation Award, som delades ut på branschmässan Elektronik 2019 i Göteborg och kontraktstillverkaren Inission och konsultbolaget Prevas står bakom (länk).

– Vi är de enda som helt och hållet ersatt all mekanik i mikrobrytarna med elektronik, sade Trued Holmquist, en av fyra grundare av Blixt Tech, när Elektroniktidningen intervjuade honom för ett år sedan (länk).

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)