JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Inom kort kan du beställa din skräddarsydda armatur online – 3D-printad av återvunna cd-skivor. Tjänsten, som är den första i sitt slag, erbjuds av belysningsbolaget Signify som förser lampan med lamphållare och elektronik innan du får den per post.

När Signify – före detta Philips Lighting – lanserar sitt koncept med skräddarsydda armaturer i Europa trycker företaget på att miljövänlighet. En 3D-printad armatur, utan elektronik och ljuskälla, har i genomsnitt 47 procent mindre klimatpåverkan än en traditionellt byggd metallarmatur, hävdar företaget.

Planen var att tjänsten skulle dra igång nu i februari, men lanseringen för privatpersoner är framskjuten till maj. Företag i Sverige kan däremot redan nu beställa och få 3D- printade armaturer levererade.

Signify hävdar att det är världens första tjänst i sitt slag till konsumenter.

Som privatperson kan du designa din lampa – välja mellan många olika former, färger och ytor. Du kan också välja vilken typ av ljuskälla du vill ha. Om du vill kan du få den 3D-printad av återvunna cd-skivor. Därefter förser företaget lampan med lamphållare och elektronik så att den är fullt funktionell när den levereras inom två veckor efter beställningen.

Redan nu kan du prova att designa din egen armatur här (länk), men ännu går det inte att välja leverans till Sverige.

Sedan tidigare levererar Signify skräddarsydda 3D-printade armaturer till företag. I dagsläget har företaget en anläggningar för 3D-printade ljusskärmar och armaturer i Nederländerna, men det planerar att etablera fabriker för 3D-print även i USA, Indien och Indonesien.

Varuhuskedjan Marks and Spencer har meddelat att den planerar att installera tusentals 3D-printade armaturer i sina butiker i Storbritannien i slutet av 2020.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus