JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Järfällaföretaget Midsummer vill växa i Europa. Nu anställer företaget Jarno Montella, som från den första mars i år blivit affärsutvecklingschef för just den europeiska marknaden.

Midsummer är ensamt i världen om att tillverka maskiner som gör små, lätta och flexibla solceller.

Under de senaste åren har företaget expanderat kraftigt. I höstas invigde Midsummer en produktionslina för byggnadsintegrerade solcellsmoduler. Likaså invigde det svenska företaget ett nytt labb för forskning och utveckling – där ska det utveckla sin maskin och process så att den ger ännu effektivare tunnfilmssolceller.

Sven Lindström

– Tack vare vårt hårda arbete med produktutveckling som givit både ökad effekt, enklare installation och snyggare design har Midsummer sett en imponerande tillväxt på 1780 procent de senaste fem åren, säger Sven Lindström, vd på Midsummer, i ett pressmeddelande, och adderar:

– Nu tar vi nästa steg och siktar än tydligare på den europeiska marknaden. Jarno Montella har värdefulla erfarenheter från både solenergi- och finansbranschen samt ett gott rykte och ett stort nätverk och vi är mycket glada över att nu ha honom i vårt team.

Jarno Montella

Jarno Montella, som nu kliver in i Midsummer, har lång erfarenhet från solenergisektorn från företagen Hanergy och Secular Energy.

Närmast kommer han från rollen som vd på solcellsföretaget Hanergys italienska dotterbolag. År 2014 fick han priset Top Investor in Italy av Italy-China Foundation för sina insatser inom solenergisektorn.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)