JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I prispotten finns över en miljon kronor att dela på för vinnarna i de regionala tävlingarna som leder fram till finalen som avgörs i november. Priset är instiftat till minne av Alfred Nobel.

– Sverige har genom åren hållit sig i framkant när det gäller innovation. Stiftelsen SKAPA vill genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer skapa en bättre värld och samtidigt bidra till att Sverige fortsätter med att ligga i framkant och är ett av de mest innovativa länderna i världen, säger landshövding Minoo Akhtarzand, ordförande i Skapa i ett pressmeddelande.

Det första steget i urvalsprocessen sker på regional nivå, där en jury bestående av representanter från länsstyrelser, Science Parks, Almi Företagspartner, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer utser de två länsvinnarna, en för Skapapriset och en för Skapa-talang. I den senare kategorin kan bara personer födda 1990 till 2000 delta.
 
På Stockholmsmässan i Älvsjö den 12 november får länsvinnarna chansen att göra en kort, publik, presentation av sitt projekt som då bedöms av en kvalificerad panel. Vinnaren får 500 000 kronor medan priset till unga innovatörer är 250 000 kronor.

Ansökan görs senast 23 april 2020. Du kan ansöka själv eller nominera någon annan. Ansökan fylls i direkt på stiftelsens hemsida (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus