JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 29 maj 2020 VECKA 22

Högskolan Väst i Trollhättan drar igång en ny utbildning – Elektroingenjör Fordon. Den är treårig och har framförallt fokus på elektrisk framdrivning av fordon.

– Vi behöver fler ingenjörer för att växa i vår elektrifiering och det finns så mycket man kan jobba med inom fordon, säger Caroline Kjellin, på Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Dagens fordonstillverkare har ambitiösa planer för utveckling och tillverkning av elfordon. Den nya utbildningen hos Högskolan Väst är ett resultat av täta kontakter mellan läroverket och flera olika företag.

– Det stora generella behovet av elektroingenjörer gör att antalet examinerade ingenjörer med expertis inom fordon idag inte räcker till för att täcka branschens kompetensbehov, säger Boel Ekergård, programansvarig på Högskolan Väst i pressmeddelandet.

Det handlar om en treårig ingenjörsutbildning som startar till hösten. Tanken är att den ska lägga en stabil grund inom produktion och distribution av elenergi, men samtidigt ha ett tydligt fokus på elektrisk framdrivning av fordon. Här ska ingå programspecifika kurser som behandlar konventionella fordon, hybridfordon, elfordon, batterier för fordon och datasäkerhet för fordon.

Många av lärarna har arbetat – eller arbetar – utanför högskolan. Det ger en tydlig koppling mellan högskolan och branschen, med projekt och examinationsuppgifter hämtade från företagens dagliga verksamhet.

– I den här utbildningen får studenten en direkt en koppling till en produkt – fordon – som gör att de tekniska ämnena ger lite mer och får lite mer betydelse som jag tror kan vara väldigt bra, konstaterar Caroline Kjellin.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)