JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsföretaget Gapwaves – som utvecklar vågledarbaserade antenner – ska leverera prototypantenner till trafikövervakning. Ordern värderas till cirka 1,5 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över ordern och tycker det är spännande att vi attraherar intresse från nya användningsområden, säger Lars-Inge Sjöqvist, vd på Gapwaves, i ett pressmeddelande.

Den nya ordern kommer från en mindre aktör som vill utvärdera en vågledarbaserad antenn för olika typer av radar för trafikövervakning. Tidigare har främst kunder inom telekom och fordon visat intresse för företagets teknik.

Förra året fick Gapwaves exempelvis i uppdrag att utveckla antennprototyper för 77 GHz bilradar från en icke namngiven underleverantör till bilindustrin. I april i år fick företaget ett motsvarande uppdrag från Infineon – men nu är det alltså trafikövervakning som lockar.

– Applikationsområdena med behov av radar på millimetervågsfrekvenser fortsätter att öka och skapar fler och fler möjligheter för Gapwaves vågledarbaserade antenner, konstaterar Lars-Inge Sjöqvist i pressmeddelandet.

Planen är att prototyperna ska levereras under det första kvartalet nästa år.

Gapwaves har sitt ursprung i forskning vid Chalmers – det grundades år 2011 av den välkände och framlidne Chalmersprofessorn Per Simon Kildahl. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer vågledare och antennprodukter baserat på så kallad gap-vågledarteknik.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)