JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Polarium säkrar telenätet med celler från Northvolt

Kistaföretaget Polarium, som utvecklar och säljer reservkraft till bland annat telenät, har ingått ett långsiktigt partnerskap med den svenska battericellstillverkaren Northvolt. Därmed blir Polarium först i världen med Northvolts battericeller i energilagring för telenät.

Stefan Jansson

–Vi vill skapa världens bästa energilagringslösningar och i det ingår att kontinuerligt arbeta med att minska våra produkters miljöpåverkan. Därför är vi mycket glada över att Northvolt kan förse oss med battericeller från deras fossilfria produktionsanläggning, Northvolt Ett, säger Stefan Jansson vd på Polarium i ett pressmeddelande.

Polarium, grundat 2015 till en början med namnet Incell, har en affärsidé som är lätt att beskriva. Företaget utvecklar energilagringslösningar baserade på litiumjonbatterier för telekomindustrin. När nätet går ner, tar batterierna vid för att hålla liv i basstationerna så att vi alla kan fortsätta att kommunicera.

På senare tid har Polarium utvecklat ett nytt produktsortiment kallat ”Green”, vars namn självklart ska associera till miljövänliga energilagringslösningar.

Den nya produktportföljen bygger på Northvolt litiumjonceller som enligt företaget tillverkas med hundra procent förnybar energi. Celltillverkningen omfattar även principerna och praxis för en cirkulär ekonomi.

Till en början kommer Green-produkterna enbart att finnas för telekomsegmentet, men på sikt ska de även bli tillgängliga för kommersiella och industriella fastigheter.

Stefan Jansson har jobbat med batterier i snart 30 år. Under den tiden har han varit med och startat två bolag utöver Polarium som sysslar med batterier, Det ena är Northstar Battery, som tillverkar blybatterier, det andra Abatel.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)