JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 november 2021 VECKA 47

Med Android 12 gör Google det enklare för företag och organisationer att använda flera olika skivor – network slices – av mobilnätet i en och samma mobiltelefon eller terminal. Tekniken har testats tillsammans med Ericsson och Nokia.

Network slicing blir kommersiellt tillgängligt i takt med att 5G-näten konverteras till 5G SA och virtualiseras. Tekniken gör det möjligt för operatörerna att erbjuda företag och organisationer en egen del av mobilnätet utan att för den sakens skull behöva placera ut ny hårdvara.

Med Android 12 som Google lanserar nästa år kommer två varianter som underlättar för alla som funderar på att använda tekniken med slicing.

Den första är tänkt för tillämpningar där ett företag eller organisation äger terminalen. Den ser till så att all trafik går över de skivor operatören tilldelat företaget. Rent praktiskt hanteras det av en kontrollmekanism kallad User Equipment Route Selection Policy (URSP) som exempelvis kan välja en skiva för en applikation med data som kräver hög säkerhet och en annan med bra bandbredd för en applikation till videokonferenserna.

Den andra varianten har funnits några år och gör det möjligt för företag att skapa profiler i Android även om de inte äger enheten. Det nya är att apparna som styrs av profiler kommunicerar över en viss slice som företaget har kontroll över.

Mer om tekniken här (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus