JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vad hände med svenska elbilsutmanaren Uniti?

Det drivs av entusiasm och möjligheten att designa en liten och billig elbil utgående från ett vitt ark. Efter många turer inklusive en vända till England och en rekonstruktion i Sverige berättar företaget nu vad som hänt det senaste året och att det kan bli en konkurs inom en vecka.

Det blir sällan som man tänkt sig, så kan man sammanfatta Lewis Horns inlägg på Linkedin där han redogör för vad som hänt på Uniti sedan det förra inlägget för ett år sedan.

Jakten på en partner som både kan tillverka bilen och som har pengar har tagit Uniti till Kina. Först med ett bolag som det tog fram en prototyp tillsammans med och sedan med ett annat bolag som ville satsa stort.

Allt var klart för en första omgång pengar den 30 november när den kinesiska staten begränsade möjligheterna att skicka kapital till utlandet.

Uniti befinner sig därför på ruinens brant. Företaget behöver få in cirka fem miljoner kronor för att överleva till våren och kör nu en gräsrotsfinansieringskampanj. Hittills har det kommit in cirka två miljoner från hundra personer men når det inte fem miljoner tas pengarna inte i anspråk och det blir konkurs.

Här finns inlägget (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)