JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Science Week: Om en hållbar utveckling

I början av februari 2022 är det dags för Science Week. Det är Södertälje Science Park – som utnämnt sig till Sveriges mötesplats för hållbar produktion – som arrangerar för femte året i rad. Och precis som årets event presenteras det kommande rent digitalt.

Under två dagar, den 5-6 februari, kan du delta i livesända webbinar, panelsamtal och workshops. Fokus är på hållbar utveckling inom både industrin och samhällsplanering.

Ett 60-tal programpunkter utlovas. Här tas frågor upp som: Hur säkrar vi framtida svensk produktion? Hur ställer vi om till ett hållbart transportsystem? Hur bygger vi en hållbar stad?

– Med konkreta exempel visar vi hur såväl små som stora, privata som offentliga verksamheter jobbar mot en hållbarare värld, säger Eva Helén, utvecklingsstrateg på Södertälje Science Park, i ett pressmeddelande.

För den nyfikna går det även att exempelvis följa med på digitala studiebesök i Scanias och AstraZenecas produktion. Science Week avslutas dessutom med ett 24-timmars hackaton om det hållbara, inkluderande och uppkopplade samhället.

Allt är öppet för alla och kostnadsfritt.

Science Week organiseras av Södertälje Science Park tillsammans med dess ägare Södertälje kommun, Scania, AstraZeneca och KTH.

Här kan du se alla programpunkter för Science Week 2022 (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)