JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Som Waze – fast inte för framkomligheten i trafiken utan för kvaliteten i mobilsignalen. Så presenterar Ericsson sin nya tjänst kallad Ericsson Routes som ska underlätta för självkörande fordon och andra mobila tjänster som är beroende av att hela tiden vara uppkopplade.

Självkörande fordon kommer under lång tid framöver att behöva förlita sig på en fjärrchaufför som kan ta över när fordonet inte kan lösa uppgiften på egen hand. Det kräver dock en mobiluppkoppling med bra kvalitet för att fungera.

Det är här som Ericsson Routes kommer in. Tjänsten betatestas just nu i San Francisco och ska därefter testas i Houston innan den blir kommersiellt tillgänglig under nästa år.

Till att börja med handlar det om den enklare varianten som är kostnadsfri och som vet om det finns ”blinda fläckar” i upplänken längs vägen från A till B.

Betalversionen ger även information om datatakten i upplänken längs vägen. Den senare tjänsten kommer att lanseras kommersiellt under andra halvan av nästa år i samarbete med olika operatörer.

MER LÄSNING: