JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Midsummer håller tempot

Tre avtal med taktillverkare på tre månader. Så kan man summera det svenska solcellsföretaget Midsummers framfart i Italien. Det senaste avtalet är det största hittills med ett totalt ordervärde på cirka 620 miljoner kronor över fem år.

Det är PugliAsfalti som avtalat om att köpa tunnfilmspaneler från Midsummer. Den italienska taktillverkaren ska köpa upp till 6,5 MW solpaneler per år i fem år.

PugliAsfalti ligger i Puglia och är specialiserat på medelstora takinstallationer, inklusive vattentätning, isolering och solenergilösningar. Företaget har på senare år varit framgångsrikt inom segmentet kallat ”gröna byggnader”.

Nu har PugliAsfalti valt att köpa solpaneler för cirka 124 miljoner kronor per år i fem år av Midsummers dotterbolag i Italien. Panelerna ska tillverkas vid Midsummer Italias nya fabrik i Bari som väntas vara redo att starta sin produktion mot slutet av detta år.

– Detta är det tredje liknande avtalet vi tecknat på kort tid med syfte att säkra avsättning för våra produkter från den nya fabriken i Bari redan från start. Vi har nu tecknat avtal för motsvarande 15 MW solpaneler av fabrikens maximala årliga kapacitet på 50 MW, säger Sven Lindström, vd på Midsommar i ett pressmeddelande.

Det första avtalet skrev strax innan årsskiftet med Medacciai, en italiensk taktillverkare specialiserad på böjda plåttak (länk). Det andra skrev för en dryg månad sedan med Unimetal, även det en italiensk taktillverkare (länk).

Som en del av det färska avtalet ska Midsummer Italia köpa upp till 30 000 kvadratmeter så kallade TPO-installationer per år från PugliAsfalti för 100 euro per kvadratmeter. Det handlar om en syntetisk takbeläggning som används främst för platta tak.

Kvantiteterna i det nyskrivna avtalet är inte bindande för någon part och priserna kan ändras under vissa förutsättningar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)