JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel, Micron och Analog Devices i amerikansk halvledarallians

Genom att samarbeta kring allt från nya processer till produktion vill de tre amerikanska halvledarjättarna skapa ett robustare inhemskt ekosystem. Till sin hjälp har de forskningsorganisationen Mitre Engenuity.

Gårdagens pressmeddelande är tunt på detaljer, det sägs inget om hur mycket pengar de tre företagen tänker satsa eller om den amerikanska staten ska skjuta till finansiering.

Inte heller om hur många personer som kan tänkas engageras i projektet.

Initiativtagarna bakom Semiconductor Alliance uppmanar alla företag I branschen att ansluta sig, klassiska halvledartillverkare med egna fabriker, fabrikslösa halvledartillverkare, tillverkare av produktionsutrustning och förbrukningsmaterial liksom EDA-företag och innovatörer i både industrin och på universiteten.

Även om inget sägs i pressmeddelandet är det rimligt att anta att konsortiet vill ha del av de 52 miljarder dollar som den amerianska kongressen avsatt för halvledarbranschen via det som kallas ”Chips for America Act”.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)