JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ljust för svensk optoexpert

Skellefteföretaget Optronic, som utvecklar och tillverkar optiska sensorer för industrin, har vind i seglen. Men för att kunna växla upp rejält behöver företaget anställa både inom produktutveckling och inköp.

För knappt ett år sedan började Markus Bylesjö på Optronic som senior produktutvecklare. Efter en lång karriär på internationella bolag som Axis och Sony i både Sverige och Japan flyttade han tillbaka till Skellefteå med sin familj.

Markus Bylesjö

– Det fanns en framtidsanda i Skellefteå som gjorde oss intresserade av att flytta hem igen. För mig som bott på andra platser runt om i världen var det inte självklart att det fanns arbetstillfällen inom högteknologisk produktutveckling, men jag har hittat helt rätt hos Optronic, säger Markus Bylesjö i ett pressmeddelande.

I förra veckan tog han klivet över till rollen som företaget utvecklingschef, och nu flaggar han för att företaget behöver ytterligare förstärkning till utvecklingsavdelningen för att kunna växa i takt med efterfråga på mättekniska sensorer baserade på optronik.

Likt de globala drakarna har Optronic hela kedjan från utveckling till produktion.

– Skillnaden är att vi har allt på samma anläggning – från utveckling och design och vidare till prototyp och serieproduktion. Det skapar en närhet som är svårslagen. Jag var van att sitta många timmar på flyg för att kunna ta mig mellan den typen av enheter på ett företag.

Men för att kunna hålla takten med efterfrågan måste företaget anställa.

I nuläget planerar företaget att utöka utvecklingsavdelningen med hela fem personer. Det skulle innebära att utvecklingsgruppen blir närmare 20 personer.

– Det ger oss storleken att hantera många typer av uppdrag parallellt, från tidiga utvecklingsstadier till serieproduktion.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)