JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smoltek allt närmare volym

Göteborgföretaget Smoltek har utvecklat en teknik som gör att det går att tillverka ultratunna kondensatorer. I två år har företaget samarbetet med en global tillverkare av passiva komponenter. Nu förlängs samarbetet i två månader med syfte att få till ett avtal som leder till ett fortsatt samarbete mot massproduktion.

 – Vi är mycket glada över att denna globala tillverkare av passiva komponenter, efter en omfattande utvärdering av vår teknologi, nu är beredda att ta samarbetet med oss till nästa nivå, säger Håkan Persson, vd på Smoltek, i ett pressmeddelande.

Håkan Persson

Smoltek har utvecklat en processteknik för vertikala ytodlade nanostrukturer som påstås kunna minimera en kondensatorns bygghöjd väsentligt. Företaget lovar bättre prestanda på bråkdelen av utrymmet.

I april 2020 skrev Smoltek ett första utvärderingsavtal med en av världens ledande tillverkare av passiva komponenter. Sedan dess har avtalet förlängts ett antal gånger, för att nu återigen förlängas. Nu till den sista juni 2022.

Intentionen är att de två företagen under de kommande två månaderna ska nå fram till ett samförståndsavtal för ett fortsatt samarbete mot massproduktion av Smolteks ultratunna så kallade CNF-MIM-kondensatorer. Här står CNF för kolnanofibrer, medan MIM är kort för Metall Isolation Metall.

– Vi definierar nu vägen framåt tillsammans med denna stora kondensatorproducent för att ta våra ultratunna CNF-MIM-kondensatorer till marknaden.

– Jag ser inledningen av dessa förhandlingar om ett samförståndsavtal med vår partner som en stark validering av Smolteks teknologi och know-how, samt även den kommersiella potentialen för våra ultratunna kolnanofiberbaserade kondensatorer.

Smoltek är en avknoppning från Chalmers halvledarlabb MC2.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)