JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tio nya 5G-produkter i Ericssons radioportfölj

Lägre koldioxidutsläpp, mindre storlek och högre nätverkskapacitet. Det är ledorden när Ericsson presenterar tio nya radioprodukter inför mobilmässan i Barcelona om en vecka.

Trebandsradion 4485 för FDD-band väger 53 procent mindre än alternativen och drar 22 procent mindre energi. Ericsson har räknat fram utsläppen av växthusgaser den generat under produktionen och kommit fram till att de är hälften så stor som jämförbara produkter.

Vidare lanseras AIR 6476 som enligt företaget är industrins första radio för massiv mimo med 600 MHz bandbredd vilket fördubblar kapaciteten utan att det behövs fler antenner.

En annan förbättring finns i mjukvaran som blivit duktigare på att hantera läckage mellan cellerna vilket kan öka kapaciteten med upp till 40 procent.

Även radiolänkprodukterna får ett tillskott i form av Mini-Link 6321 med fyra radiokanaler vilket ger en datatakt på 4,8 Gbit/s. Enheten är ungefär hälften så stor och har halva energiförbrukningen jämfört med existerande alternativ. Den har fått ett så kallat djupt sovläge för att sänka energiförbrukningen när behovet av överföringskapacitet är låg.

MWC startar måndag den 27 februari och pågår till 2 mars.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)