JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. JAN TÅNGRING: Vem ska jag träffa på Embedded World?

JAN TÅNGRING:
Vem ska jag träffa på Embedded World?
Om det inte varit för en plötslig förkylning hade hela Elektroniktidningen varit på väg till Embedded World i Nürnberg just nu.

Det är världens största mässa om inbyggda system och vi har rapporterat från den årligen sedan år 2005, två år efter grundandet.

I år är hela den svenska och den finska redaktionen på plats – det vill säga tre reportrar – större än så är vi inte.

Det här (länk) är mitt schema. Jag ser ganska mycket hårda företag när jag tittar nu efteråt och bokningarna är klara. Jag kanske skulle ha vilja ha haft lite fler mjuka?

Men det är inte försent!

Som du ser finns det några tidsluckor kvar, så om du har några tips i sista sekunden kan du mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller  kommentera här nedan. Jag tar både hårda och mjuka tips – kollegan Per Henricsson kan ju få de hårda tipsen om inte annat! :-)

Ur mitt perspektiv är AI och Risc V de hetaste trenderna. Där finns ett brett läsarintresse och det som händer där ritar om spelreglerna rejält.

Det här skulle jag vilja se inom AI: stora språkmodeller. Jag tror jag törs säga att vad du än har som du kan koppla till en AI-chattbott så är jag intresserad. AI-språkgränssnitt? AI-parprogrammerare? AI-kodare? AI-debugger?

Digitaliseringen ligger också högt på min önskelista – IoT edge, smarta hem, byggnader, elnät, städer, smarta allt.

Cybersäkerhet ovanpå allt ovanstående är viktigt. I övrigt tänker jag som journalister generellt – det ska vara nytt och det ska svenskt eller så nära Sverige som möjligt.

Annat med hög prioritet för mig är produkter som är teknikledande. Jag ska träffa Brainchip, exempelvis, som har ett neuromorft chip.

Många har försökt boka mig på automotive-möten och självklart är det är ett omvälvande fält med elektrifieringen och automatiseringen, men det är inte lika brett. Kul att veta, men inte lika stor andel av våra läsare som har direkt nytta av den i sitt arbete.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)