JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Så gick det till när Infineon köpte Imagimob

Stockholmsbaserade Imagimob startade som ett konsultbolag men tog också fram ett verktyg för att implementera AI-modeller i riktigt små styrkretsar. I våras förvärvades bolaget av halvledarjätten Infineon och nu berättar Almi Invest om hur det gick till.

Elektroniktidningen träffade företaget på Amazons utvecklarkonferens i Stockholm veckan innan affären blev klar för att prata Tiny ML, AI på minimal hårdvara.

Imagimobs produkt är en kompilator som genererar kod för de olika systemkretsarna där processorerna är extremt strömsnåla, det kan handla om milliwattförbrukning och batteritider på månader med knappceller som enda drivkälla.

Själva träningen av systemet kan fortfarande ske i moln liksom rapportering och sjösättning.

Almi har i flera omgångar stöttat bolaget med lån och har pratat med grundarna om resan och hur det gick till när den tyska halvledarjätten Infineon köpte bolaget.

Föetaget startade 2013 som ett rent konsultbolag som hjälper stora kunder som Scania, Assa Abloy, ABB och Husqvarna med AI-löningar i ändnoderna. Men grundarna ville ta steget till produktbolag och i oktober 2020 var den första versionen av utvecklingsverktyget Imagimob Studio klart.

En samarbetspartner var Infineon som vid ett telefonmöte helt frankt sade att de vill köpa bolaget. Vad som hände sen, och historien från det att bolaget grundades 2013, kan du läsa om på Almis hemsida (länk).

Bilden: Imagimobs grundare Anders Hardebring och Alexander Samuelsson tillsammans med Tomas Rosteck, president på divisionen CSS (Connected Secure Systems) på Infineon.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)