JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. US Chips and Science ACT: Samsung får 6,4 miljarder dollar

Koreanska Samsung är den senaste i raden av halvledarjättar att få pengar från det amerikanska stödprogrammet Chips and Science Act. Det handlar om upp till 6,4 miljarder dollar för fabriksbyggen i Texas.

En förutsättning för att Samsung ska få pengarna är att företaget investerar minst 40 miljarder dollar av egna pengar i bygget av den nya fabriken i Taylor, Texas, och expansion av den existerande fabriken i Austin, Texas.

Det sägs inte vilken process de två nya fabrikerna ska få men den ska vara ”ledande” vilket innebär motsvarande 2 nm eller mindre. Dessutom får de sällskap av en avancerad kapslingsfabrik, plus ett forsknings- och utvecklingscenter.

Enligt pressmeddelandet från det amerikanska näringsdepartementet förväntas Samsungs planer skapa 20 000 arbetstillfällen under byggtiden.

Tidigare har Intel beviljats ett stöd på 8,5 miljarder dollar ur US Chips and Science Act, och TSMC 6,6 miljarder dollar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)