JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Midsummer får kinesisk partner

Svenska solcellstillverkaren Midsummer tecknar ett samarbetsavtal med Kaisheng, en tillverkare av tunnfilmssolpaneler.

Kaisheng tillverkar tunnfilmssolpaneler baserat på en liknande, men ändå något annorlunda teknik för tillverkning av CIGS-tunnfilmssolceller, än vad Midsummer utvecklat och med Midsommars certifieringar och kvalitetssäkring. 

Midsummer får exklusiva rättigheter att sälja  panelerna i Europa. 

Eric
Jaremalm

– De kommer att fungera som ett komplement till våra andra produktlinjer och bidra till att utöka vår marknad, säger Midsummers vd Eric Jaremalm i ett pressmeddelande.

Samarbetet ger enligt honom flera fördelar.

– Vi kan förse våra kunder med produkter även i tider av produktionsbegränsningar i våra egna europeiska fabriker. Vi kan ta oss an en ny marknad som är mer priskänslig. Och vi får värdefulla insikter om en lite annorlunda tunnfilmsteknologi, säger Eric Jaremalm.

– På kort sikt kommer det att göra det möjligt för oss att skala upp snabbare och bearbeta ett priskänsligt segment av den enorma europeiska marknaden. Asiatiska paneler har fortfarande en gynnsam behandling av EU när det gäller tullar etc och har en prisfördel jämfört med europeiska produkter som vissa kunder värdesätter.

Hur är tekniken ”något annorlunda”?

Peter
Karaszi

– Vi vill inte gå in på den detaljen, säger Peter Karaszi, kommunikationschef.

Den nya produkten kommer att marknadsföras som Bold S. Den liknar Midsummers egen modell Bold, en panel speciellt utvecklad för svaga och stora platta eller svagt lutande tak på främst kommersiella och industriella byggnader.

De två parterna kommer gemensamt att utveckla vissa teknik- och materialområden för att ytterligare förbättra produktens funktionalitet och produktionskostnad.

– Vi har ambitionen att expandera tunnfilmsmarknaden i Europa tillsammans med Kaisheng, särskilt i segmentet svagare industriella tak som är en enormt stor marknad som inte kan betjänas av kiselpaneler då dessa är för tunga i motsats till våra tunnfilmsprodukter, säger Eric Jaremalm.

Bilden ovan är Midsummer Bold, som ska likna den som Kaisheng ska tillverka.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)