JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 32 miljoner till gulddetektorn

Argus Eye i Linköping har fått finansiering på 2,8 miljoner euro för att expandera med sin sensorsystemplattform Auga One till tillämpningar för fler biologiska molekyler.

Argus Eye (ArgusEye) säger sig nu se fram emot en kraftig expansion mot en internationell marknad. Investeringen leddes av Voima Ventures tillsammans med Eir Ventures.

Argus Eye utnyttjar det fysiska fenomenet LSPR (lokaliserad ytplasmonresonans) för att detektera biologiska substanser. Guldpartiklar kommer i resonans om de belyses med ljus och Argus Eye ändrar resonanskurvan genom binda partikeln till den eftersökta substansen. Argus Eye kan i realtid mäta koncentrationen av en biologisk substans där andra omständligt skulle behöva hämta prover till ett labb.

Tekniken kan revolutionera hur biologiska läkemedel utvecklas och produceras. 

Auga One introducerades i mars 2024 och är den första produkten i en sensorsystemplattform kallad Auga, specifikt anpassad för rening av antikroppar.

Enligt vd Erik Martinsson har Argus Eye nu ett tvåfaldigt fokus.

Erik
Martinsson

– Att expandera vår marknad geografiskt och att diversifiera vårt produktutbud till att omfatta hela den farmaceutiska processkedjan, från celltillväxt uppströms till rening och formulering nedströms samt även till GMP-produktion.

Argus Eye grundades 2017 av Erik Martinsson och Daniel Aili. Tekniken bygger på över 15 års forskning på Linköpings universitet.

År 2021 blev Argus Eye partner med branschjätten Bayer.  Sedan dess har de utökat sin kundbas och validerat tekniken tillsammans med flera internationella kunder.

Läs Elektroniktidningens intervju fråm 2023 med Argus Eye (länk). 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)