JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inte heller Tyskland har övergett Northvolt

Northvolt är ett av de företag som både ”kan och vill säkerställa europeisk batteriresiliens”, säger den tyska regeringen till den svenska affärstidningen Dagens Industri (DI), och meddelar att det deltar aktivt i arbetet med att hitta en lösning på Northvolts finansieringsproblem.

Dagens industri har fått en skriftlig kommentar från Förbundsministeriet för ekonomi och klimatskydd (BMWK) som bland annat anser att Northvolts problem inte är bristande efterfrågan från marknaden, utan att skala upp volymtillverkningen.

BMWK nämner Northvolts tyska batterifabriksprojekt i Heide.

– Vårt stöd för projektet i Heide kvarstår.

BMWK påminner DI om att  Northvolt har fyllda orderböcker och framstående investerare, och svarar inte på frågan om den är öppen för ytterligare finansiellt stöd till Northvolt. 

Enligt DI har Northvolts kris inte bara fått Tysklands regering att oroa sig för investeringen i Heide, utan också för den planerade elektrifieringen av den tyska fordonsindustrin. 

EU – och ännu större utsträckning USA – stöder utvecklingen av egna batteriekosystem för att bli mindre beroende av kinesiska leverantörer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)